10 Zomerse Luchtjes ZONDER Kokos!

Zoek je een lekker luchtje om mee te nemen op vakantie of gewoon een nieuw zomer luchtje ZONDER kokos? Mooi!

Ik heb hier 10 heerlijk zomerse parfums waar geen kokos in zit, want zomers hoeft niet perse tropisch te zijn en tropsich niet perse kokos. Er zijn veel mooie noten die het even prachtig doen in het warme weer! 

1. Elie Saab - Le Parfum Resort Collection (2017)

Ik ben zelf net terug van vakantie en dit is de enige volledige fles die ik mee heb genomen. De ster hier (zoals in alle flankers van Elie Saab’s Le Parfum lijn) is oranjebloesem. Heerlijk fris, zeepachtig & licht zoet. Ik heb waanzinnig veel complimenten gekregen met dit luchtje! Let wel, dit is een limited edition parfum, dus pak ‘em snel voordat het niet meer verkrijgbaar is. 

parfum noten:

TOP: Frangipani & Italiaanse mandarijn

MIDDEL: Granaatappel, Oranjebloesem & Arabische Jasmijn (Sambac)

BASIS: Indonesisch Patchouli

2. Bottega Veneta - Knot

Knot heb ik weleens omschreven als “Een citroen gelato eten in de Italiaanse zon.” Fris, fruitig en toch warm. 

parfum noten:

TOP: Neroli, Oranjebloesem, Mandarijn & Limoen

MIDDEL: Lavendel, Pioenroos & Witte Roos

BASIS: Muskus & Tonkaboon

3. Laboratorio Olfattivo - Nun

Deze heb ik zelf nog niet in mijn collectie, maar wat een heerlijkheid is dit zeg! Een bloemige extravaganza zonder zwaar of verouderd te ruiken. Als je ervan houdt om de hele dag te ruiken als of je net uit de douche komt, dan moet je Nun absoluut proberen.

parfum noten:

TOP: Neroli, Bergamot & Citroen

MIDDEL: Witte Lotus, Jasmijn & Ylang-Ylang

BASIS: Muskus, Witte houtsoorten & Amber

4. Le Couvent Maison de Parfum - Aqua Amantia

Een verborgen schat als je mij vraagt. Werkelijk niemand heeft het over Aqua Amantia, maar geloof me dit is waanzinnig mooi. Het opent  ultra fris en scherp om zich vervolgens tot een heerlijk zoet en fruitige beauty te ontwikkelen, maar door de cederhout in de basis wordt het nooit té zoet of jeudig. Anders dan anders, maar absoluut de moeite waard!

parfum noten:

TOP: Grapefruit

MIDDEL: Hibiscus

BASIS: Ceder

5. Boucheron - Tubéreuse De Madras

Als je van tuberoos houdt, dan weet je al hoe helder en sprankelend het kan ruiken. In Tubereuse de Madras is het met Ylang-Ylang gecombineerd en het resultaat is erg bijzonder. Het is zo vol en zoet, bijna banaan-achtig. Zoals ik als zei, erg bijzonder. Als je de kans krijgt om het ruiken, zeker doen. 

parfum noten:

TOP: Oranjebloesem, Passievrucht & Viooltjesblad

MIDDEL: Tuberoos, Frangipani & Ylang-Ylang

BASIS: Tuberoos, Vanille & Sandelhout

6. Mancera - Wild Python

Nóg een tuberoos parfum, maar door de toevoeging van een, flinke doses bergamot ruikt dit veel frisser & groener dan Tubéreuse De Madras. Ik kon haast niet wachten op het warmere weer om dit parfum weer te dragen.

parfum noten:

TOP: Indiase Tuberoos, Osmanthus, Perzik & Bergamot

MIDDEL: Jasmijn, Oranjebloesem & Patchouli

BASIS: Witte Musk & Vanille dop

7. Ortigia - Fico D'India

Vijg is een perfect frisse alternatief voor citrus noten in zomerse parfums en Fico D’India is echt prachtig! En dan bedoel ik niet alleen de fles. Het opent ultra groene, als gekneusde bladeren en bloeit dan uit tot een frisse licht zoete vijg met een vleugje poeder. Zoals veel lichte, frisse parfums gaat het niet lang mee, zo’n 5 uur, maar dit is er één die ik echt niet erg vind om opnieuw te sprayen. 

parfum noten:

Cactus, Vijgeblad, Vijg, Ceder & Oranjebloesem.

8. Pascal Morabito - Sultan Blanc

Een super betaalbare parfum die heerlijk ruikt! Hier is de vijg met jasmijn gecombineerd, dus fris end zoet. Echt een aanrader!! 

parfum noten:

TOP: Bergamot, Peper & Mandarijn

MIDDEL: Vijg, Jasmijn & Viooltje

BASIS: Vetiver & Muskus

9. Carven - Le Parfum

Ultra chic, ultra frisse parfum. Dit is er één die ik graag naar kantoor draag als de temperaturen boven de 25 graden stijgen. Het is serieus, maar toch erg vrouwelijk. 

 

parfum noten:

TOP: Witte Hyacint, Abricoos & Mandarijnbloesem

MIDDEL: Welriekende Lathyrus, Jasmijn & Ylang-Ylang

BASIS: AmberOsmanthus, Indonesisch Patchouli & Sandelhout

10. Maison Francis Kurkdjian - Petit Matin

Als ik je zeg dat ik (bijna) alle luchtjes van Maison Francis Kurkdjian heb geprobeerd en uiteindelijk voor Petit Matin koos als mijn eerste en tot nu toe enige volledige fles van MFK heb gekozen, dan begrijp je een beetje hoe bijzonder ik Petit Matin vind. Het is zo’n heldere pure geur. Alsof je in witte linnen gekleed een ijskoude witte martini drinkt in een zonnige tuin. Sla deze niet over als je het ziet! 

parfum noten:

Italiaanse citroen, Oranjebloesem, Muskus, Lavendel, Ambroxan & Hagedoorn

Volg @deparfumlade op Instagram om nog meer van mijn collectie te zien!