Maart Niche Aankoop: Nayassia Parfums

Het is alweer maart en deze maand hebt ik echt een prachtig parfum huis om met jullie te delen. Maar even wat context: 

Voor 2021 heb ik 2 parfum gerelateerde voornemens voor dit jaar:

1. Minder blinde aankopen doen. 

2. Elke maand één nieuwe niche parfumhuis proberen. 

En zodoende heb ik deze maand Nayassia geprobeerd. 

Over Nayassia Parfums

Nayassia is een vrij nieuwe parfum huis in 2019 opgericht door Fella Cherchali. Ze brachten toen 6 parfums uit.

Cherchali liet zich inpsireren door historische gebeurtenissen, correspondentie, hoofdartikelen, autobiografische teksten en  “transponeerde deze fragmenten van het leven volgens de grillen van het neus van de parfumeurs”. 

Lees meer over het huis en de inspirerende geschiedenissen achter elk parfum op Nayassia’s website. 

Wat heb ik getest?

Ik heb de travelset me de volledige  “Les Plumes d’Occident” collectie gekocht. Daarin krijg je 6 x 10ml met Hymne à L’Amour, Bevin House, Swinging London, Brothers in Art, Sakountala & Terre Blanche. 

Eerste Indrukken...

Hymne à L’Amour: Elegante en sterke witte musk.

Bevin House: Oranje bloesem, jasmijn met perzik en litchi. Ik ruik ook een vleugje absinth. Staat niet in de noten vermeld, dat krijg ik in de opening. Heel mooi!!

Swinging London: Warme amberige musk met geranium. Ruikt naar Cola-Champagne! 

Brothers in Art: Aromatisch en houtachtig door cipress, jeneverstruik & vetiver met tabak als warmende noot.

Sakountala: Ruikt als gras en gin tonics. Ultra fris en aromatisch.

Terre Blanche: Fris & kruidig, met de mineraal noten die het een insteressante draai geven. Kwam vrij mannelijk op mij over.

Ik heb alles eerst op papier getest, op basis daarvan mijn favorieten gekozen en die vervolgens op m’n huid getest. Mijn uitgesproken favorieten waren: Swinging London, Hymne à L’Amour, Bevin House en Sakountala . 

Wat heb ik gekocht?

Een parfum die naar Cola Champagne ruikt? Voor de nostalgie alleen al, stond Swinging London met stipt op 1! Bevin House was eigenlijk qua geur mijn 2e keus, maar ik heb een uitgebreide collectie van de Elie Saab Le Parfum lijn en heb echt geen nieuwe oranjebloesem parfum meer nodig. Dus viel mijn keuze op Hymne à L’Amour als 2e flesje. Het is zo’n body lotion-achtig luchtje waar ik echt dol op ben. Heerlijk voor thuis chillen en lekker slapen. Sakountala vind ik heel apart en super lekker, maar ik zou een parfum als dit zo zelden dragen, dat ik denk dat ik voorlopig genoeg heb aan de 10ml in het travel setje. 

Volg @deparfumlade op Instagram om nog meer van mijn collectie te zien.