Faviol Seferi – Insomnia

Ken je parfumhuis Faviol Seferi? Nee? Da’s okay. Drie maanden geleden kende ik het ook niet en toen ineens had iedereen op Instagram en Fragrantica het over dat kleine bulgaarse parfumhuis met nog maar één parfum als aanbod dat na genoeg het zelfde ruikt als Black Phantom van Kilian. 

Nou, als je mijn review van Neroli Blanc Intense hebt gelezen, dan weet je dat ik liever een klein parfum huis ondersteun dan een grote conglomeraat. plus 

Alles wat ik over Blac Phantom heb gehoord of gelezen zei mij dat het wel mijn type parfum zou kunnen zijn. Niets heeft mij voorbereid op hoe heerlijk diep, duister en decadent Insomnia van Faviol Seferi ruikt!! Maar laat me bij het begin beginnen. 

Over Faviol Seferi & Insomnia

Faviol Seferi is een Bulgaars parfumhuis dat de franse stijl van haute parfumerie aanhoudt. Van zichzelf zeggen ze dat ze “Een uniek duurzaam merkverhaal van visie, passie en creatieve integriteit.” aanhouden. 

Seferi zegt dat hij betaalbare niche parfums wilde creëren aan het publiek presenteren! Iets dat volgens hem nog geen enkel ander merk eerder heeft gedaan. Met €69,- voor een 50ml fles is hij daar zeker in geslaagd, maar of geen enkel ander niche-huis dat ooit heeft gedaan betwijfel ik. 

In ieder geval, parfumeurs Sezer Sabah and Svetoslav Rusev deelden deze visie en hebben Insomnia gecreëerd op basis van de meest hoogwaardige grond stoffen zoals o.a. zoals Tahitiaanse vanille en 50 jaar oud sandelhout uit India

Hoe ruikt het?

Insomnia is wat een donkere gourmand zou noemen. Denk aan een Devil’s Food chocolade taart, met koffie door het beslag om het een licht bittere smaak te geven. De taart is met gebrande karamel besprenkeld en bestrooid met chocolade omhulde koffie bonen. ‘Machtig’ is nog te zacht uitgedrukt om dit te omschrijven. 

Tijdens het dragen krijg ik af en toe een vleugje van iets dat mij aan gecondenseerde melk doet denken. Maar het is vluchtig, want zodra ik mijn neus naar mijn pols breng om goed te snuiven, is het alweer weg. Pas na een paar uur dragen, als al het andere is vervlogen, wordt deze zoete melkachtige geur meer prominent. 

De sillage is kamer vullend en qua levensduur blijf Insomnia trouw aan z’n en gaat nooit slapen. De geur blijft hangen totdat je het eraf wast. Ik zou dit dus niet op kleding spuiten, tenzij je van plan bent om het direct na het dragen in de was te doen. 

Ik ben hier absoluut helemaal weg van en kijk met belangstelling uit naar wat het huis in de toekomst uit zal brengen.

Wat kost het?

Insomia kost €69,- voor de 50ml fles. Dat is dus iets minder dan €130,- voor 100ml. En dus aan de meer betaalbare kant van het spectrum voor at niche parfums betreft. 

Zou ik het aanraden?

Dit is niet een parfum voor iedereen. Ik zou het niet eens aan de gemiddelde gourmand parfum liefhebber aanraden. Zoals ik als zei, Insomnia is diep, donker en decadent. Bij mijn Instagram foto ervan omschreef ik het als een parfum voor vampieren. Of in ieder geval hoe vampieren in mijn verbeelding  zouden ruiken: duister, bedwelmend, zoet en aanlokkelijk, met op de achtergrond een scherp randje dat ons onderbewustzijn waarschuwt voor gevaar. 

Dus nee, dit is niet voor de liefhebbers van Chanel Chance Eau Tendre. 🙂 Maar als je een keer iets diep, zoet en verleidelijk wilt, probeer eens Insomnia. 

Horror verhalen?

In de reviews van dit parfum op Fragrantica zal je wat horror verhalen lezen over de verzending en klachten service van Faviol Seferi. Ik heb daar niets van ervaren. Mijn pakketje werd dezelfde dag verzonden en was binnen 4 dagen binnen. Dus hopelijk heb ze de kink in hun logistieke kabel uitgestreken. Over de klanten service heb ik ook weinig te melden. Ik wél dat ze een chat functie op hun website hebben zodat je je eventuele vragen kunt stellen voordat je je bestelling plaatst.

Volg @deparfumlade op Instagram om nog meer van mijn collectie te zien.

1 comment

Comments are closed.