Parfum Review: Neroli Blanc Intense

Neroli Blance Intense van parfum huis Au Pays de la Fleur d’Orangers is het nieuwste parfum in mijn collectie en ik ben er helemaal verliefd op.

Au Pays de la Fleur d'Orangers

Au Pays de la Fleur d’Orangers is een frans parfum huis, opgericht door Virginie Roux en gevesitigd in Grasse, hét parfum bolwerk van Frankrijk. De naam vertaald zich naar ‘In het land van oranjebloesem’, dus je kunt al raden waar de focus op ligt. Maar, het huis maakt ook parfums waar andere bloemen zoals jasmijn en tuberroos de ster zijn. 

Hoe ruikt het?

Het mag dan wel neroli in de naam hebben, maar als je hier frisse neroli van verwacht dan zal je teleurgesteld zijn, Neroli Blanc Intense opent met zoete, super zoete oranje bloesem. En… er zit geen neroli in.

[Leuk weetje: Neroli wordt van oranje bloesems gemaakt. Het verschil tussen neroli olie en oranje bloesem olie zit ‘em in het extractie proces. Neroli wordt gewonnen door stoomdestillatie en oranjebloesem wordt gewonnen via het proces van enfleurage (tegenwoordig zelden gebruikt vanwege de hoge kosten) of via oplosmiddelextractie.]

Dit is het noten profiel zoals het op Fragrantica.com staat:

Wanneer het op de huid droogt wordt het pas echt interessant. Het wordt zowaar nóg zoeter en door de gedroogde fruit in het midden krijgt de geur ook een snoep-achtige nuance. Dit, gecombineerd met de vanille in de basis, doet mij heel erg denken aan Velvet Vanilla van Mancera. Een geur die al maanden op mijn wensenlijst stond. 

Anderen vergelijken dit met Love (Don’t be Shy) van Killian (ook op mijn wensenlijst), maar zeggen dat NBI minder zoet en meer volwassen ruikt. Zelf heb ik Love (Don’t be Shy) maar één keer eerder getest, in de winkel, op een papiertje. Ik kan me maar vaag herinneren hoe het ruikt, dus ik kan deze berichten bevestigen of ontkennen. 

Doordat het zo zoet is zou ik het zelf niet in heel warm weer dragen, maar verder is dit een luchtje dat je in de herst, winter & lente zowel overdag als ’s avonds zou kunnen dragen. 

Wat kost het?

Neroli Blanc Intense kost € 112,50 voor een de mooie, prachtig verpakte 100ml fles die je hierboven ziet. Dat is vergelijkbaar met een 100 ml fles Chanel No. 5. Niet goedkoop, maar niet exorbitant. 

Zou ik het aanraden?

Absoluut! Als je van zoete gourmand geuren houdt en je wilt dat mensen om je heen je ruiken, dan is Neroli Blanc Intense er zeker één die je absoluut moet proberen. De geur gaat minmaal 8 uur mee. De sillage is fantastisch. Een heerlijke snoep zoete vanille wolk, met een licht frisse accent hangt zeker de eerste 4 uren om je heen. 

3 Redenen waarom jij het ook zou moeten overwegen.

  1. Steun kleine bedrijven. Vooral in deze tijd. De eigenaar van Kilian is Kilian Hennessy. Ja, als in Hennessy cognac en de ‘H’ in LVMH. Met andere woorden een mega conglomeratie. Ik kies er dan liever voor om mijn geld uitgeven bij een kleiner bedrijf, dat ook nog eens door een vrouw wordt geleid. 
  2. De prijs. Love (Don’t be Shy) van Killian kost € 209,50 voor 50ml. Dat is dus bijna 4x zoveel per ml. 
  3. De kwaliteit. Neroli Blanc Intense is met zorg gemaakt en dat ruik je. Het is zoet, maar nooit bedwelmend. De oranje bloesem blijf je door de hele duur ruiken, perfect in balans met de gedroogde fruit en vanille die naar voren komen. 

Neroli Blanc Intense is een werkelijk prachtige parfum, dat een ere plek in mijn collectie heeft gekregen. Volg @DeParfumLade op Instagram voor dagelijkse parfum inspiratie en alle koopjes en deals die ik daar deel.