Parfums voor thuis chillen en lekker slapen

Okay, ik weet dat het een beetje gek klinkt om thuis parfum te dragen en al helemaal naar bed, maar als je bedenkt hoe geuren onze stemming kunnen beïnvloeden, dan is het eigenlijk best logisch. Zie het als een soort persoonlijke aromatherapie.

In deze tijd van quarantaine brengen we allemaal veel meer tijd thuis door dan ooit te voren. Voor is thuis werken de nieuw norm geworden en in het weekend naar buiten gaan is beperkt tot de supermarkt en andere hoog nodige boodschapjes; drogist, bakker etc. Dus de dagen beginnen een beetje in elkaar over te lopen. 

Parfum is voor mij niet alleen een manier om me mezelf in een betere stemming te brengen, maar ook om m’n week net dat beetje meer structuur te geven. De geuren die ik draag als ik thuis aan het werk ben, zijn anders dan de geuren die ik draag als ik op zondag lekker op bank zit te chillen.

Hier heb ik 4 typische ’thuis’ scenarios en mijn 3 favoriete parfums voor deze situaties. 

Top 3 parfums voor thuis werken...

TIFFANY & CO – Tiffany & Co Intense

Sprankelend & licht poederig, met een citrus fruit opening waar ik me fris, en wakker door voel. De geur gaat lang mee en blijft even sprankelend over de gehele duur. Dit houdt me scherp en helpt met mijn concentratie op eentonige dagen achter de laptop.

REMINISENSE – Musc

Dit parfum omgeeft me een zachte, zoete wolk van calm & comfort. Plus geeft het mijn zelf vertrouwen altijd een boost. Als ik dit luchtje draag, voel me meer in balans en competent genoeg om de dag aan te kunnen, wat het ook brengt. Het gaat 4 to 6 uur mee. Prima voor als ik ’s avonds een ander parfum, met een meer chille vibe wil opspuiten. 

ALAÏA – Nude

Perfect voor dagen met stressvolle zoom afspraken & akelige passief agressieve e-mails. Dit parfum is warm & volwassen. Het helpt mij om m’n hoofd koel te houden en mijn proffessionele houding te bewaren. Het is klasse en verfijning in een flesje. 

Top 3 parfums voor chillen op de bank...

ELIZABETH ARDEN – White Tea

Heerlijk ‘net uit de douche fris’ gevoel, maar toch zacht en rustgevend. Dit is het parfum dat ik op doe als ik lekker wil ruiken, maar geen zin heb ik een opvallende parfum. 

REMINISENSE – Ambre

Denk: Op een koude dag, lekker op de bank met een goed boek en een kopje thee naast je. Warme, poederige comfort. Dit is één van mijn favoriete herfst parfums.

BOTTEGA VENETA – Essence Aromatique

Voor mij is dit pure nostalgie. Niet omdat ik het al zo lang in mijn collectie heb, maar omdat het de onbezorgdheid en geborgenheid van mijn jeugd oproept. Frisse bergamot in de opening, poederig in het midden en een droge frisse vetiver de basis. Hhhhmmm….

Top 3 parfums voor lekker slapen...

JIL SANDER – Simply Poudrée

De naam zegt het al, dit is vooral  een poederige parfum. Dat om door de opvallende rijs noot. Het is zacht en licht zoet, met vanille en tonka boon in de basis die het warmte geven. 

JOVAN –  White Musk

Dit is een klassieker. Zeepachtig schoon musk geurtje. Ik voel me altijd zo licht en zacht als ik dit draag. Ik dwarrel als een veertje neer op mijn bedje en ben meteen weg. 

H&M – T-Shirt

Het heet T-Shirt, maar had net zo goed ‘Clean Sheets’ kunnen heten. Het ruikt letterlijk naar frisse lakens die net uit de droger komen. Ik spray het zowel op mezelf, als op m’n kussens. 

Top 3 parfums voor intieme momenten...

LALIQUE – Satine

Dit is een vanille en tonka bonen bom die je partner uitnodigt om dichtbij te komen… heel dichtbij. Een echte knuffel parfum. Zacht en zoet, maar niet bedwelmend.

LA PERLA –  Divina

Van een lingerie merk als La Perla verwacht je dat ze de kunst van het verleiden begrijpen. Divina is speels op een volwassen manier. Het heeft een Kir Royal noot in de opening, dat als champagne sprankelt en met een flirterige knipoog vraagt: “Zullen we?” 

NARCISO RODRIGUEZ – Narciso Poudree

Narciso Poudree ruikt als een zelfverzekerde, mooie vrouw die goed voor zichzelf zorgt. Het is vrij sterk, dus twee spritzjes is ruim voldoende. 1x op de buik en 1x op de nek ipv op de hals of achter de oren. Zo krijgt je partner niet een mond vol parfum.

Dat zijn mijn zestien favoriete parfums om thuis te dragen. Zoals je ziet heb ik voor thuis een uitsproken voorkeur voor poederige ‘cozy’ parfums. Dus als jij daar ook van houdt, raad ik je zeker aan om deze beauties eens te proberen. Ook niet onbelangrijk, er zit dus voor ieder budget wel iets bij. De goedkoopste (T-Shirt van H&M) is € 5.99 voor 20ML de duurste is Nude van Alaïa, ad € 70 voor 100 ml.

Volg @DeParfumLade op Instagram voor dagelijkse parfum inspiratie en alle koopjes en deals die ik daar deel. 

1 comment

Comments are closed.