Mijn Reminiscence Collectie & Huis Overzicht

Reminiscence is een Frans juwelen- en parfumhuis dat in 1970 door Zoe Coste en Nino Amaddeo is opgericht. De parfums worden in samenwerking met diverse parfumeurs gecreëerd.  Lange tijd was Reminiscence de grootste collectie, binnen mijn collectie. 

Patchouli

Patchouli is een een klassieker. Dit is het parfum waar Reminiscence in 1970 hun hele lijn lanceerde. Voor mij is dit ook het ultieme patchouli parfum. Er zijn vast andere mooie patchouli parfums, maar dit is het voor mij. Het is krachtig, diep en kruidig, met chocola-achtige nuances. 

parfum noten:

TOP: Ceder & Patchouli

MIDDEL: Sandelhout & Vetiver

BASIS: Franse Labdanum, Tolu Balsem, Vanille, Witte Musk & Tonka Bonen

Musc

Musc van is een zoete, zachte wolk van musk met vleugjes amandel. Een parfum voor als ik me mooi voel of juist wíl voelen. 🙂

parfum noten:

TOP: Ylang-ylang & Witte bloemen

MIDDEL: Amandel & Pederachtige noten

BASIS: Muskus, Coumarin  &  Amber 

Ambre

Ambre werd ook in 1970 uitgebracht and voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Super poederig, warm & cozy. Ik draag het graag naar bed of als ik op een koude dag met een lekker kopje thee en een warme deken op de bank zit te lezen.

parfum noten:

TOP: Geranium & Kruidnagel

MIDDEL: Patchouli, Sandelhout, Guaiac hout & Ceder uit Virginia

BASIS: Ambergris, Benzoine, Franse Labdanum, Vanille & Muskus

Tonka

Ik vind Tonka echt ultra sexy. Het is zoet en zwoel, warm en kruidig. Perfect voor een winterse date night. 

parfum noten:

TOP: Kruidnagel, Anijs, & Bergamot

MIDDEL: Honing, Bittere Amandelen, Labdanum & Jasmijn

BASIS: Tonka Bonen, Vanille & Muskus

Vanille Santal

Vanille Santal is één van de nieuwste luchtjes van Reminiscence. Het werd namelijk dit jaar uitgebracht. Ik heb blind gekocht toen Reminiscence van de zomer een sale had en in eerste instantie had ik er een beetje spijt van. Ik vond het maar oké. Maar… nu dat het kouder wordt neemt de sandelhout een koele, heldere toon aan dat de vanille beter tot z’n recht laat komen. In de warmere maanden rook het meer als doffe droge hout wat de vanille juist tegenwerkte. 

parfum noten:

TOP: Specerijen & Karamel

MIDDEL: Sandelhout & Kasjmier hout

BASIS: Madagascar Vanille & Muskus

Guimauve

Guimauve is één van de drie “Les Notes Gourmandes” die Reminiscence nog in de verkoop heeft. Het ruikt als gepoederde marshmallows. Zacht en zoet en ooh zo lekker. 

parfum noten:

TOP: Amandel, Lavendel, Munt, Sinaasappel, Mandarijn, Rozemarijn, Groene noten & Zeenoteni

MIDDEL: Neroli (Oranjebloesem), Petitgrain olie (stengels en blaadjes), Jasmijn & Zwarte peper

BASIS: Vanille, Tonkaboon, Muskus, Sandelhout, Ambergris, Patchouli & Ceder

Dragee

Dragee is ook uit de “Les Notes Gourmandes” lijn en deze ruikt naar amandel snoepjes. Ik vind het een ingetogen, stijlvolle gourmand die dicht op de huid zit. Heel soms, is dit precies waar ik naar wil ruiken.

parfum noten:

TOP: Mandarijn, Kardemom & Petitgrain olie

MIDDEL: Amandel bloesem, Oranje bloesem & Pruim

BASIS: Vanille, Muskus & Ceder

Overig

Er is dus een 3e parfum in de “Les Notes Gourmandes” lijn: Heliotroop, maar die deed iets vreemds op mijn huid. 

Verder heb je ook de aquatisch gefocuste REM lijn van Reminiscence. Deze heb ik niet in mijn collectie, omdat ik absoluut geen fan ben van “aquatische” or “waterige” noten in parfums.