Januari Niche Aankoop: BDK Parfums

Het is eindelijk 2021 en ik denk dat de meesten van ons blij zijn om 2020 achter ons te laten. Het had wel mooie momenten, maar een frisse start is wel echt aan de order. 

Vorig jaar heb ik me echt in de wereld van parfumerie verdiept. Ik wilde alles ontdekken en proberen. Ik heb dan ook behoorlijk veel parfums gekocht. Velen waren succesvolle aankopen, maar hier en daar waren er toch wat missers. Dit jaar wil ik echter iets meer bewust en goed doordacht mijn parfums kopen. En zodoende heb ik 2 parfum gerelateerde voornemens voor dit jaar:

1. Minder blinde aankopen doen. 

2. Elke maand één nieuwe niche parfumhuis proberen. 

Over BDK Parfums

BDK Parfums is een “Onafhankelijk parfumhuis gevestigd in Palais Royal, Parijs.”

En staat voor “Creatieve geuren met hoogwaardige grondstoffen geïnspireerd door karakters, bewegingen en silhouetten.”

Het is in 2016 opgezet door David Benedek en hij werkt samen met een team van andere parfumeurs om de heerlijk weelderige parfums van BDK te creëren. Elke parfum is dus geïnspireerd door een persoon of een situatie en het is werkelijk een genot om de beschrijving van elke parfum te lezen. 

Wat heb ik getest?

Ik heb monstertjes van Nuit de Sable, Rouge Smoking, Gris Charnel, Bouquet De Hongrie, Tubéreuse Impérial en Pas Ce Soir rechtstreeks van de BDK Parfums website besteld. Mijn pakketje bleef om onduidelijke redenen bij 2 weken bij de Nederlandse douane hangen, maar nadat ik BDK klantenservice had gevraagd om te achterhalen waarom het zo lang duurde, was het probleem snel opgelost en mijn pakketje werd het binnen 3 dagen toch nog bezorgd.

Eerste Indrukken...

Nuit de Sable: Licht kruidige roos over droge sandelhout.

Rouge Smoking: Sappige, frisse kers met heliotroop en tonka bonen.

Gris Charnel: Zoete vijg, met kardemom, iris en sandelhout.

Bouquet De Hongrie: Roos, fruit & musk.

Tubéreuse Impérial: Zoete banaan-achtige tuberoos, met ylang-ylang, jasmijn en vanille. 

Pas Ce Soir: Jasmijn met quince en een vleugje gember.

Ik heb alles eerst op papier getest, op basis daarvan mijn favorieten gekozen en die vervolgens op m’n huid getest. Mijn uitgesproken favorieten waren: Pas Ce Soir, Tubéreuse Impérial en Gris Charnel. 

Wat heb ik gekocht?

Op basis van de tests op papier stond Pas Ce Soir eigenlijk op de eerste plaats, maar op de huid bleek Gris Charnel echt een heel bijzonder parfum te zijn! Het is fris en schoon, licht zoet en erg houtachtig als het opdroogt. Het ruikt zo ontzettend chique! Ik had nog niets als dit in mijn collectie. Dus, Gris Charnel met stipt op één. Mijn nr. 2 was Tubéreuse Impérial. Maar ik heb het uiteindelijk niet gekocht. Het ruikt namelijk bijna hetzelfde als een andere tuberoos parfum in mijn collectie en ik vind die eerlijk gezegd ook net iets beter. Pas Ce Soir eindige dus op de 3e plek. 

Je ziet het al, ik heb een volle fles van Gris Charnel gekocht en toevallig had BDK die dag een actie dat je bij aankoop van de 100 ml fles een 10 ml reis formaat van een parfum naar keuze cadeau kreeg. Als cadeau koos ik Pas Ce Soir en daarmee waren al mijn BDK Parfums wensen vervuld.