Mijn Collectie: Top 10 Koud Weer Parfums

Wat een winter pret deze week! Voor mij een perfect moment om jullie mijn favoriete parfums voor koud weer. 

Leuk weetje: Temperatuur kan een dramatisch effect hebben op hoe een parfum zich ontwikkeld op je huid en in de lucht. Dit heeft te maken met de snelheid waarmee de moleculen verdampen en beïnvloedt hoe de parfum zal ruiken.

De beste types parfums voor koud weer?

De beste parfums voor koud weer zijn sterke, warme aromatisch en kruidige geuren zoals amber, wierook, kaneel en oud. Maar ik heb in mijn top 10 ook parfums die minder intens zijn en juist een behaaglijk / cozy gevoel geven. 

1. Narciso Rodriguez - Narciso Poudrée

Narciso Poudrée is, ondanks dat het een musk parfum is, behoorlijk sterk en aanwezig. Het draagt als een heerlijk warme trui. Voor mij de ideale geur om te dragen als je op een koude dag heerlijk binnen zit met een warme chocomelk.

parfum noten:

TOP: Jasmijn, Bulgaarse Roos & Oranjebloesem

MIDDEL: Muskus

BASIS: Cumarine, Ceder, Vetiver & Patchouli

2. Carner Barcelona - Megalium

Megalium van Carner Barcelona is een kaneel bom! Je moet absoluut gek zijn op kaneel in parfum om hiervan te genieten. Voor mij is dit echt hemels. Het is intense kruidig en doet me denken aan de guavaberry likeuren van mijn geboorte eiland.

parfum noten:

TOP: Kaneel, Kaneelblad, Kalmoes & Mandarijn

MIDDEL: Nootmuskaat, Spaanse peper, Witte peper & Bulgaarse Roos

BASIS: Mirre, Olibanum (kerkwierook), Opoponax (Gompastinaak) & Benzoëhars (Styrax Benzoin)

3. Berdoues - Oud Al Sahraa

Laat de naam Oud Al Sahraa je niet afschrikken als je oud niet lekker vind. De oud is hier subtiel en mengt zich zo elegant met de mandarijn dat het geheel een heerlijk warme geur wordt. 

parfum noten:

TOP: Italiaanse mandarijn

MIDDEL: Mirre

BASIS: Agarhout (Oud)

4. Zara - Ebony Wood

AZara Ebony Wood is precies wat het zegt het is een houtachtige geur opgewarmd met kruidnagel. Op mijn hout wordt het licht zoet, waardoor naar mijn menig de kruidnagel nog meer tot z’n recht komt. 

parfum noten:

Ebbehout, Roze peper & Kruidnagel

5. H&M - Makassar Patchouli

Makassar Patchouli is voor mij een standaard winter geur. Heerlijk kruidig en ultra vrouwelijk tegelijk. Het is door meester parfumeur Olivier Pescheux gecreëerd, dus je kunt er van op aan dat je wereld parfum krijgt voor een H&M prijsje.

parfum noten:

TOP: Lavendel, Viooltjesblad & Citrusvruchten

MIDDEL: Houtachtige noten, Viooltje & Jasmijn

BASIS: Patchouli, Amber & Vanille

6. Banana Republic - Dark Cherry & Amber

Dark Cherry & Amber is een ander super betaalbare parfum van uitstekende kwaliteit. De geur is diep, vol en zoet. Het lijkt een beetje op Baccarat Rouge 540 van MFK, maar heeft een minder gecompliceerd geurprofiel.

parfum noten:

TOP: Zure Kers & Rose Freesia

MIDDEL: Praliné vulling & Kersenbloesem

BASIS: Rode amber & Ceder

7. Liu-Jo - Milano

Liu-Jo’s Milano is mijn 2e parfum met hazelnoot en heeft me overtuigd dat ik dat echt heerlijk vind in parfums. Dit is echt een pareltje! Het is warm, zoet en romig, maar het heeft ook iets sprankelends. Dit zou perfect zijn voor de winterse ‘date night’ met je lief. 

parfum noten:

TOP: Amandel, Sinaasappel & Mandarijn

MIDDEL: Hazelnoot, Cacao & Oranjebloesem

BASIS: Vanille, Tonkaboon, Vetiver & Patchouli

8. Carven - Paris~Sao Paulo

Paris – Sao Paulo is net zo zwoel als de naam impliceert. Met noten als kaneel, rum en kardemom weet je dat je hiermee een winter warmer in handen hebt. De ster van dit geurtje is echter de tonka boon. Het is hier zo meesterlijk in verwerkt dat je zowel de amandelachtige als de kers-achtige eigenschappen van de tonka boon kunt ruiken. Echt werkelijk één van mijn favoriete parfums in mijn collectie!

parfum noten:

TOP: Kaneel, Rum & Bergamot

MIDDEL: Kardemom, Oranjebloesem & Labdanum

BASIS: Vanille, Tonkaboon & Patchouli

9. Armaf - Club de Nuit Intense Women

Club de Nuit Intense één van 2 parfums in mijn collectie die ik omschrijf als “vampieren” luchtjes. lol. Dat klinkt heel duister, en dat is ook hoe ik deze parfum zou omschrijven. Als ik dit ruik denk ik aan een diep, donker rode roos. Dit is een parfum voor mensen met een sterke persoonlijkheid en een betoverende allure.

parfum noten:

TOP: Roos, Saffraan & Geranium

MIDDEL: Nootmuskaat, Peper, Viooltje & Karwijzaad

BASIS: Patchouli, Vanille, Agarhout (Oud) & Amber

10. MAC - Velvet Teddy

Als Narciso Poudre een “warme chocomelk” luchtje is, dan ik Velvet Teddy van Mac een Irish coffee. Of iig een warm drankje met vleugje alcohol om je extra op te warmen. Dit parfum heeft ook een heerlijk honing noot die het extra speciaal maakt.

parfum noten:

TOP: Tabaksplantbloesem, Gember & Bergamot

MIDDEL: Honing, Vanille Orchidee & Mimosa

BASIS: Tonkaboon, Muskus & Papyrusriet

Dat waren ze dan, mijn 10 favoriete luchtjes voor als het koud is buiten. 🙂 Volg @deparfumlade op Instagram om nog meer van mijn collectie te zien.