Februari Niche Aankoop: Pana Dora Sweden

Dus in mijn artikel over mijn niche aankoop van januari had ik al gedeeld dat ik 2 parfum gerelateerde voornemens voor dit jaar:


1. Minder blinde aankopen doen. 

2. Elke maand één nieuwe niche parfumhuis proberen. 

Voor de maand februari heb ik niche huis Pana Dora Sweden gekozen. 

Over Pana Dora Sweden

Pana Dora Sweden is, zoals je al van de naam hebt kunnen gissen, een Zweeds parfumhuis dat in 2019 AD door de Syrisch-Zweedse parfumeur Ibrahim Al-Zoubi is opgericht. 

De inspiratie voor Pana Dora begon voor te nemen tijdens zijn wereld reizen waar hij veelal zeldzame ingrediënten tegen kwam. 

Pana Dora Sweden streeft ernaar om unieke geuren te creëren gebaseerd op waarden en originaliteit. In hun eigen woorden zijn de parfums “exclusieve creaties en elk glas heeft een ander verhaal dan zijn tegenhangers, aangezien we ernaar streven authenticiteit te bereiken in elke stap van de creatie, beginnend bij de selectie van aromatische composities en eindigend met de verpakking en distributie.”

Lees hier meer over hun merk visie. 

Wat heb ik getest?

Ik heb de volledige ontdekkings set van Pana Dora besteld. Daarin krijg je alle 6 geuren in hun huidige aanbod.

Eerste Indrukken...

Baron: Licht zoet en kruidig met wat bloemen. Er is wel iets scherps op de achtergrond wat het niet een volledig prettige geur maakt.  

Blom Bukett: Super helder witte bloemen die een tikkeltje ‘groen’ ruiken nog. En ook een beetje zeep-achtig. Het ruikt wel wat ouderwets naar mijn neus. Deed me aan vriendinnen van mijn oma denken. 

Kropp Och Själ: Dit is een grappig luchtje. Bij de eerste spray denk je “Ohh! Het ruikt als…” Maar voordat je Baccarat Rouge 540 kunt zeggen is het alweer een stap verder in z’n ontwikkeling en krijg je meer bloemen, de patchouli en zelfs al de balsem spar die in de basis zit. Maar naarmate je het draagt blijft dat BR540 dingetje tikkertje met je spelen. Prettig luchtje een aanrader.

Livets Vatten: Ruikt precies als Jergens bodylotion waar mijn moeder zo dol op is en ons als kinderen graag mee insmeerde. Voor de nostalgie alleen is dit een winnaar. Het ruikt fris en schoon maar waarschijnlijk door de sandelhout in de basis toch romig. 

Swedish Wood: Ruikt precies zoals het klinkt. Denk Ikea meubels, maar ultra chic. lol Door een combinatie van appel en kruidnagels is het heel licht zoet en er is ook een bloemig aspect op de achtergrond waardoor je niet helemaal ruikt alsof iemand je in de massief houten kast van hun Zweedse oma heeft opgesloten. 🙂

XVI: Een kruidig, houtactige luchtje met labdanum en olibanum die het een amber-achtige vibe geven. Het bevat ook één van mijn favoriete noten: artemisia. 

Zoals altijd heb ik alles eerst op papier getest, op basis daarvan mijn favorieten gekozen en die vervolgens op m’n huid getest. Mijn uitgesproken favorieten waren: Livets Vatten, Swedish Wood & XVI. 

Wat heb ik gekocht?

Het was absoluut niet moeilijk om te kiezen. XVI was liefde op het eerste gezicht of van af de eerste spray. Dit parfum is in een woord: vorstelijk. Het heeft iets opulents en tegelijkertijd is het ook serieus. Dit is een is niet een luchtje die je even naar de supermarkt draagt, maar voor speciale gelegenheden. Absoluut uniek in mijn collectie. 

Ik overwoog voor misschien 3 minuten om ook Livets Vatten te kopen, maar Pana Dora parfums zijn vrij prijzig. Het zou absurd zijn om bijna €200 te betalen om naar een vrij geodkope bodylotion te ruiken. 

Voor mijn 50ml fles van XVI heb ik omgerekend € 235 betaald. Dat was mijn parfum budget voor de maand februari en een beetje, maar het is elke cent waard. Echt een spectaculair luchtje!!